Effecten van shiatsu (acupressuur) op Slaapkwaliteit, Angst en Depressieve stemmingen

In juni 2017 werd een onderzoek gepubliceerd in Journal of Nursing Research.

Achtergrond onderzoek:

Studenten in een 2-jarige geregistreerde verpleegkundige opleiding tot de Bachelor of Science in verpleegkunde (RN-BSN) werken meestal voltijds en studeren deeltijd. Slaapstoornis, angst en depressie zijn bekend om gemeenschappelijke gezondheidsproblemen onder deze studenten. Onderzoek heeft de effectiviteit van shiatsu beschreven om de slaapstoornis te verminderen en de stemming te verbeteren.

Doel van het onderzoek:

Het doel van deze studie was het evalueren van het effect van het gebruik van een 4-weken programma met onderzoek naar de effecten van shiatsu behandelingen op de shenmen meridiaan bij verpleegstudenten met slaapstoornissen, angst en depressieve stemmingen.

Methoden:

In deze studie werden in aanmerking komende studenten aangeworven uit een RN-BSN programma aangeboden door een universiteit in het noorden van Taiwan, en allen ondervinden momenteel slaapstoornis. Een shiatsu behandelprogramma werd gedurende 4 weken toegepast. De Pittsburgh Sleep Quality Index, Beck Angst Inventory en Beck Depression Inventory-II werden gebruikt om de slaapkwaliteit en stemmingsresultaten elke week te meten tijdens de 4 weken interventie met shiatsu behandelingen. Verbeteringen in slaapkwaliteit, angst en depressieve stemmingen werden geanalyseerd met behulp van de genormaliseerde schattingsvergelijking.

Resultaten:

Zesendertig deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar werden ingeschreven als deelnemers. Na aanpassing aan confounding factoren werden doorlopende en significante verbeteringen in slaapkwaliteit, angst en depressieve stemming (p <.05) waargenomen gedurende de interventie, met verbeteringen in 4 weken van slaapkwaliteit, angst en depressieve stemming met respectievelijk gemiddeld 26,7%, 43,5 % en 25%.

Conclusies / Implicaties voor de praktijk:

Deze studie toonde de werkzaamheid aan van het gebruik shiatsu behandelingen Deze werden gedurende 4 weken toegepast op de shenmen meridiaan ten behoeve van de verbetering van slaapkwaliteit, angst en depressieve stemming bij RN-BSN-studenten die slaapstoornissen ondervinden. Vooral de emotionele stemming van deelnemers is al in de eerste week aanzienlijk verbeterd. De shiatsu behandeling gedurende 4 weken voor het verminderen van slaapstoornissen, en de verbetering van de angst van studenten en depressieve stemmingen kan worden toegepast op de primaire gezondheidszorg.

Alle blogs
Recente blogs
Archief
 
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square