Depressie verhelpen met shiatsu?

Depressie verhelpen met shiatsu?

Ca. 800.000 Nederlanders slikken anti depressiva en 95% van deze medicijnen werkt volgens een artikel in dagblad Trouw van 17 december 2016 niet (goed). Een deel van deze medicijnen heeft soms vervelende bijwerkingen (incl. verslavingen). Denk daarbij bijv. aan slaapmiddelen, waarvan is aangetoond dat deze verslavend kunnen werken.

In mijn shiatsu praktijk in Maarssen (gemeente Stichtse Vecht) krijg ik regelmatig mensen die door vervelende omstandigheden in zowel privé – als werksfeer depressief zijn en die van hun medicijnen af willen.

Shiatsu zorgt er als eerste voor dat het lichaam weer meer energie krijgt.

Als er voldoende energie is kan je weer in balans komen en kunnen we symptomen zoals hoofdpijn, slapeloosheid, angsten etc. behandelen. Soms heeft shiatsu al vanaf het begin invloed op deze symptomen.

Behandelingen worden (deels) vergoed door de zorgverzekeraar als er een aanvullende polis is gesloten.

Voor wie geïnteresseerd is: mijn praktijk ligt in Maarssen. Dat ligt vlakbij Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten en Breukelen. Voor de deur is vrij parkeren, maar ook trein of bus brengen je tot bijna voor de deur.

Alle blogs
Recente blogs
Archief
 
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square