Vastzittende nek en schouders en shiatsu praktijk voor energiebalans

Vastzittende nek en schouders en shiatsupraktijk voor energiebalans

Wat heeft mijn energiebalans nu met vastzittende nek en schouders te maken?

Het lichaam zit complex in elkaar. Zowel invloeden van buitenaf als van binnenuit bepalen de gezondheid en uw welbevinden. Als iemand zich ziek voelt is niet altijd duidelijk waar dat vandaan komt. En wat is ziekte eigenlijk?

Als iemand onvoldoende energie heeft of de energie is niet gelijk verdeeld ontstaat er ergens een tekort. Is iemand gezond dan is zijn energie voldoende en gelijk verdeeld.

Als door een (repeterende) beweging of door een overbelasting de energie wordt geblokkeerd dan is het gevolg een minder functioneren in dat lichaamsgebied.

In de Oosterse manier van kijken naar gezondheid is op basis van meer dan 2000 jaar ervaring een patroon bekend van meridianen, banen die in het lichaam verantwoordelijk zijn voor energievervoer.

Aangezien deze banen door het gehele lichaam lopen kunnen bepaalde klachten ook oorzaken hebben die niet direct te herleiden zijn tot het gebied waar de klacht zich uit. Een voorbeeld is een vastzittende nek of schouder.

Stress of een beenlengteverschil zijn voorbeelden, die tot deze klacht kunnen leiden.

Daarom is een vastzittende nek of schouder niet altijd heel eenvoudig te verhelpen. Door een goede diagnose kan de werkelijke oorzaak worden aangepakt.

Alle blogs
Recente blogs
Archief
 
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square